Odlukom Opštinske konferencije Socijalistickog saveza radnog naroda Vojvodine i rešenjem Skupštine opštine Inđija, 18. jula 1973. godine zvanično je počela sa radom “Radio Inđija” kao radna jedinica u sastavu ustanove “Radnički Univerzitet”  u Inđiji. Najzaslužniji za početak rada su novinari Nebojša Rađenović i Boško Damjanović i tonski tehničar Imre Koroknai.

Prvi glavni i odgovorni urednik bio je Lazar Atanacković. U prvo vreme program je periodično emitovan na srednjem talasu 188m ili 1593 KHz da bi se kasnije prešlo na emitovanje programa na ultrakratkom talasu 96 MHz.

Stalno razvijajući i unapređujući program, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka Radio Inđija se nameće široj javnosti ne samo kao informativno glasilo već i kao medij prijemčiv za brojna oglašivače. Prelaskom u nove prostorije u Centru Inđije 1997. godine, Radio Inđija se organizuje kao javno preduzeće. Na tridesetu godišnjicu osnivanja radija, zvanično 2003. počinje sa emitovanjem TV Programa u okviru jedinstvenog Javnog preduzeća za informacije “Radio televizija Inđija”. Danas, Radio Inđija emituje program na ultra kratkom talasu 96 MHz sa urednom dozvolom Republičke radiodifuzne agencije-lokalna zona pokrivanja Lr 242/Inđija.


Televizija Inđija program emituje putem kablovskog operatora “Radijus Vektor”.

 

Radijski studio Režija
Novinarski desk Marketing